środa, 5 czerwca 2013

Gotowanie: Piersi z kurczaka faszerowane serem pleśniowym


Dziś kolejny pomysł na obiad. Tym razem pokażę wam jak urozmaicić zwykłą, czasem nudną pierś z kurczaka. Wystarczy tylko odrobina sera pleśniowego, szynka parmeńska i przyprawa Maggi, a w zamian otrzymujemy świetne, pełne smaków danie. Zapraszam :) 
 

Składniki (na dwie porcje)

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • ser pleśniowy
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • przyprawa Maggi

Wykonanie

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy. Ser pleśniowy kroimy w dużą kostkę.
 
 
W filecie robimy kieszonkę. 


 
Do kieszonki wkładamy kawałki sera pleśniowego. 

 
Następnie filety oprószamy ulubioną przyprawą do kurczaka.
 
 


 Każdą z piersi kurczaka owijamy dwoma plasterkami szynki parmeńskiej.

 
 
Owinięte filety układamy na folii aluminiowej, następnie obficie skrapiamy przyprawą Maggi. 


 
Każdy z filetów dokładnie owijamy folią aluminiową. Układamy na blaszce.  Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około 45 minut.
 
 
Podajemy z ulubioną surówką. 


 
Smacznego!
 
Marta
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz