Dziś kolejny pomysł na obiad. Tym razem pokażę wam jak urozmaicić zwykłą, czasem nudną pierś z kurczaka. Wystarczy tylko odrobina sera pleśniowego, szynka parmeńska i przyprawa Maggi, a w zamian otrzymujemy świetne, pełne smaków danie. Zapraszam :)
Składniki (na dwie porcje)
- 2 filety z piersi kurczaka
- ser pleśniowy
- 4 plasterki szynki parmeńskiej
- przyprawa Maggi
Wykonanie
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy. Ser pleśniowy kroimy w dużą kostkę.
W filecie robimy kieszonkę.
Do kieszonki wkładamy kawałki sera pleśniowego.
Następnie filety oprószamy ulubioną przyprawą do kurczaka.
Każdą z piersi kurczaka owijamy dwoma plasterkami szynki parmeńskiej.
Owinięte filety układamy na folii aluminiowej, następnie obficie skrapiamy przyprawą Maggi.
Każdy z filetów dokładnie owijamy folią aluminiową. Układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około 45 minut.
Podajemy z ulubioną surówką.
Smacznego!
Marta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz