sobota, 25 maja 2013

Gotowanie: Galaretka w pomarańczach

Dziś mam dla was pomysł na deser w sam raz na domowe przyjęcie. Proste składniki, a dają fantastyczny efekt.

Składniki

  • dwie duże pomarańcze
  • dwie galaretki (najlepiej w różnych kolorach)

Wykonanie

Galaretki przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Pomarańcze kroimy na pół.
 
Następnie wydrążamy je. 


 
Najlepiej jeżeli połówki pomarańczy umieścimy na szklance lub kubku. Wtedy będziemy mieć pewność że galaretka nie "ucieknie".

 
Pomarańcze zalewamy tężejącą galaretką.
 
 
 
Owoce wkładamy wraz z kubkami do lodówki, najlepiej na całą noc.


 
 Kiedy galaretka stężeje pomarańcze kroimy na mniejsze plasterki.
 



 
Smacznego!
 
Marta


1 komentarz: