A dziś mam dla Was przepis na pastę z makreli. W sam raz na śniadanko w taką pogodę, jaką dziś mamy za oknem. Pasta jest bardzo prosta w wykonaniu. Świetnie smakuje z razowym chlebem. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu.
Składniki
- wędzona makrela
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 3-4 duże ogórki kiszone
- 2-3 łyżki majonezu
- łyżka ketchupu
- sól
- pieprz
Wykonanie
Z makreli zdejmujemy skórkę, następnie z ryby wyjmujemy ości. Trzeba postarać się, aby wyjąć wszystkie ości. Jajka kroimy w małą kosteczkę, ogórki również.
Wszystkie składniki łączymy. Najlepiej w dużej misce, aby łatwo było nam je wymieszać.
Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Tak powinna wyglądać pasta po dokładnym wymieszaniu oraz doprawieniu.
Smacznego :)
Marta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz