poniedziałek, 25 marca 2013

Gotowanie: Pasta z makreli

A dziś mam dla Was przepis na pastę z makreli. W sam raz na śniadanko w taką pogodę, jaką dziś mamy za oknem. Pasta jest bardzo prosta w wykonaniu. Świetnie smakuje z razowym chlebem. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu.

Składniki

  • wędzona makrela
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 3-4 duże ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki majonezu
  • łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

Z makreli zdejmujemy skórkę, następnie z ryby wyjmujemy ości. Trzeba postarać się, aby wyjąć wszystkie ości. Jajka kroimy w małą kosteczkę, ogórki również.



Wszystkie składniki łączymy. Najlepiej w dużej misce, aby łatwo było nam je wymieszać.


Następnie dodajemy majonez oraz ketchup.



Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.




Tak powinna wyglądać pasta po dokładnym wymieszaniu oraz doprawieniu.




Smacznego :)


Marta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz