poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Gotowanie: Parówki z cieście francuskim

Święta, święta i po świętach. Dziś mam dla was pomysł na bardzo szybki w wykonaniu obiad. W miarę lekki, w sam raz po świątecznym, obfitym jedzeniu. A co najważniejsze wykonujemy go tylko z dwóch rodzajów składników. Wspaniale smakuje z ulubioną surówką oraz ketchupem.

Składniki (na 12 sztuk)

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 12 parówek

Wykonanie

Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie kroimy na paski - około 2 centymetrowe.



Paskami ciasta francuskiego owijamy parówki. 



Następnie blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy parówki i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około pół godziny.



Parówki w cieście francuskim możemy podawać z ulubioną surówką  


i polane ketchupem.



 Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz